preloader

Az IT Realitás értetek jött létre!  - IT Realitás

Home > Az IT Realitás értetek jött létre! 

Az IT Realitás kutatással, évente két rendezvénnyel és folyamatos kommunikációval szeretné segíteni Magyarország fejlődését az IT-szektort illetően. A kezdeményezés lényege, hogy közelebb hozza a magyar informatikus munkaerőt a magyar munkáltatókhoz.

Optimális munkáltatói és toborzó viselkedésért cserébe
optimális munkavégzés az informatika területén.

A magyar munkáltatók nem minden esetben tudnak olyan munkaajánlatot, fizetési lehetőségeket és cégkultúrát biztosítani az informatikusok számára, amely eléggé vonzó, innovatív és amely a nemzetközi ajánlatokkal is fel tudja venni a versenyt. Az IT Realitás program piackutatással és tudásmegosztással segíti a magyar munkáltatókat, hogy lépést tudjanak tartani az IT-világ fejlődésével.

Realitás nélkül nincs megértés, megértés nélkül nincs megfelelő kommunikáció, kommunikáció nélkül nincs együttműködés. Nézzünk szembe együtt a valósággal, és gondolkodjunk együtt!

Hiszünk abban, hogy a munkavégzés akkor optimális, ha a munkáltató és a munkavállaló elégedett megállapodásával jön létre. Ehhez viszont érdemes tudni, hogy melyik félnek melyek az igényei, preferenciái, szükségletei, motivációi. A szeptemberben indult kutatás részeként név nélkül kitölthető online kérdőívben kérdezzük meg az informatikus munkaerőt, ezzel készítünk egy nagyon pontos és friss munkaerőpiaci felmérést kifejezetten az informatikai munkakörökkel kapcsolatban.

Párhuzamosan a munkáltatókkal is készül egy felmérés a piaci igényekre vonatkozóan. A kutatási eredményeket publikussá tesszük online és offline felületeken, valamint a releváns minisztériumok rendelkezésére bocsájtjuk. Így segítjük a munkáltatókat és a recruitereket, hogy hatékonyabban tudjanak megfelelő szakemberre találni, és jó munkáltatóként hosszú távon munkát adni. Az IT-munkaerőt is segítjük azzal, hogy információval és tudással látjuk el a magyarországi HR-eseket és munkáltatókat annak érdekében, hogy jobb munkaajánlatokkal tudják megkeresni a magyar informatikusokat.

Szakértőkkel, példaértékű munkáltatókkal, egyetemekkel és IT-szakemberekkel dolgozunk együtt annak érdekében, hogy megváltozzon a magyar IT-világ.

Szakmai előadók reagálnak a kutatási eredményekre 2022. november 10-én az IT Realitás Konferencia keretében. Továbbá készül egy friss tudástárat biztosító online útmutató is, amellyel az informatikai szakzsargon megtanítható az informatikusokat toborzó HR-eseknek, illetve bemutatásra kerül a soft és hard skillek megfelelő használata, kezelése. Az útmutató évről évre frissítésre kerül, hogy ezzel még inkább sikeresen találjon egymásra a munkavállaló és a munkáltató az IT-szektorban.

Az IT Realitás felelős szervezője:
HR KOPÓ Tanácsadó csoport
Információkérés: iroda@hrkopo.hu